17-а сесія Школа європейських студій в Україні (EU Study Days)(16-19.02.17, м.Вінниця)

Проект Європейського Союзу «EU Study Days in Ukraine (Школа європейських студій в Україні)» об’єднує студентів та випускників університетів з усіх регіонів України та надає можливість молоді дізнатися більше про Європейський Союз та євроінтеграцію України, а також ставить на меті створити майбутню мережу активної молоді з метою обміну досвідом та впровадження спільних ініціатив у майбутньому. Майже 600 студентів стали випускниками сімнадцяти сесій EU Study Days (Єврошкіл), що відбулися з 2013 по 2016 роки. І ще 200 студентів долучаться до спільноти у 2017 році після проведення нових сесій у Вінниці, Івано-Франківську, Маріуполі, Миколаєві та Запоріжжі.

З 16-19.02.17 у м. Вінниці відбулася 17-а сесія Єврошколи для студентів з різних куточків України. Учасники Єврошколи тепер можуть краще розуміти політику та проекти Євросоюзу завдяки Юргісу Вілчінскасу та Вікторії Давидовій з Представництва ЄС в Україні. Тарас Качка, провідний український експерт в сфері переговорів Угоди про Асоціацію, пояснив чому українські підприємства мають нові можливості на глобальних ринках та в ЄС. Михайло Гончар, український експерт з питань енергетики, навчив аналізувати енергетичний фактор в рамках політики та загрози безпеки.

16649017 797352720430496 3437825101715926120 n

Катерина Жданова, менеджер з індивідуальних можливостей Національного Еразмус+ офісу в Україні, висвітлила можливості навчання та обмінів в рамках Програми ЄС Еразмус+. Бенедікт Германом, спеціаліст з питань політики, Групи з підтримки для України Представництва Європейського Союзу в Україні та Володимир Феськов, експерт ГО «Інституту політичної освіти» допомогли учасникам розібратися в реформах децентралізації. Також студенти говорили про лібералізацію візового режиму з Іриною Сушко, виконавчим директором ГО «Європа без бар’єрів», і зустріли експертів з проектів ЄС, що реалізуються по всій території України. Програма Єврошколи включала в себе також безліч інтерактивних ігор, серед яких гра «Цінності та розмаїття: Abigail» і «Процес ухвалення рішень у Євросоюзі (Модель Ради ЄС)».

Більше інформації про EU Study Days (Єврошколу) на сторінках мереж Facebook www.facebook.com/EUStudyDays та Vkontakte http://vk.com/eustudydays 

Матеріал підготовлений за матеріалами Школа європейських студій в Україні (EU Study Days) https://eustudydays.com/

Попередня Все що потрібно знати для успішного подання заявок та реалізації ...